Saturday, January 31, 2009

(+_+) ciNta VS suKa (+_+)

cinta dan suka adalah dua perkattan berbeza..manyatakan maksud yang berbeza..
suka adalah sub-cinta, suka x bermakna kita cinta.. namun apabila cinta kita suka akan segalanya...
1- Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akanberdegup kencang. Tapi di hadapan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.

2- Di hadapan orang yang kita cinta, musimsentiasa berbunga-bunga. Di depan orang yang kitasuka, musim itu cuma berangin sahaja.

3- Jikalau kita lihat di dalam mata orang yangkita cinta, kita akan kaku. Tapi jika kita melihatke dalam mata orang yang kita suka, kita akantersenyum.

4- Di depan orang yang kita cinta, kita menjadimalu. Di depan orang yg kita suka, kita akantunjukkan imej yang sebenar.

5- Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untukberkata-kata. Di depan orang yang kita suka, kita akan bebas berkata apa saja.

6- Kita tidak akan merenung mata orang yang kitacinta. Tapi kita akan selalu merenung mata orangyang kita suka.

7- Bila orang yang kita cinta menangis, kita aknturut jua menangis. Bila orang yang kita suka menangis, kita akan cuba untuk membuat dia gembira.

8- Perasaan cinta bermula dari kata. Perasaan sukabermula dari telinga. Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka umpama kita membuang telinga kita. Tapi jika cuba menutup mata cinta berbuah menjadi airmata. Setiap orang yanghidup akan mengalami ini dalam hidup mereka.

so, setiap manusia dikurniakan perasan, sama ada untuk dicinta dan menyintai. cinta bukan hanya pada sesama manusia tetapi CINTA agung adalah cinta pada yang ESA.


2 comments:

tewe said...

ooo... camni rupanya definisi awak... mmg saya silap byk la

lily_lavender said...

so macm mana plak definisi awk tu cik Tk...