Saturday, November 13, 2010

kursus @ TMtc

salam..
hehehe...
i'am back.

ok nak citer la..
dr 7/11- 12/11 aku p kursus d TM training centre kat taiping....
lama gak tu...malas nya rasa nak p sinun...

so aku p laa...d hantar o leh kak lang nagn abg man and anak2....
b4 anta aku..kami p jejalan d zoo taiping..waa ini anak2 buah nak p sana.. so bawa la..
dah aku masuk2 la jalan2 sana..dan aku rasa...pelwat lagi manyak dr binatang d zoo tu..dah mcm binatang plak tgk org...wakakakak...
xder ape sgt dah d zoo pon....

lenguh gak jelajah zoo tu...x naik train pon ..x best aa naik tu..better x yah masuk naik tu kan..hehe..
x leh nak posing2.....
x abis pusing..x larat dah aku nagn anak2..
so kami amik pic nagn ularr..
waaaaaa..gelii ahh...nak sgt depa pic ular...
dan ular tu wana kunin..sawa kunin kot.. letakkan d bahu aku..amin n abng...waa...x sanggp aku peganggg..... geli tahap gabannn....

so..lepass p zoo...
aku p amik kunci lu kat bilik daftar..tapi aku x masuk bilik lagi..just amik kunci jaa...
pastu kami kuar balik..p TESCO lak...p apa2 patut bekalan mlmm actually...

lepas tu anta ku balik TMTC balik..
wwuuuuu...aku amik bilik single la.sebab xder saper dahh..sumer pakat ulang alik..
dekat je yang lain..ipoh n taiping..
jauh skit pon setiawan...
aku ni sah2 kene dok sana...
adehh...
...

8/11/2010
ari kursus pon mulaa la...
waaa..sistem baru iCARE PRIME.yang akan gantikan sistem yang lama..
telah d upgrade ikut fasa kawsan..
hu..
klu ikutkan nmpak mudah prosesnya..tapi sedikit rumi coz.kene ati2 la..silap kliks lain jadi nya....
huhu...
apa 2 try the best...
CHALLENGE!!!!....

masuk 2nd day..rasa ok skit gak la..
geng2 dalam tu pon dah kenai..hehe..staff perak gak.
cuma x bapa nak kenall..
dan kenyanykkn sumer dah mak nagn bapak org...
yang bujang tu bapa org jaaa.
tapi team ni memg happening gila..
nagn abg hardy.nagn abg zali..abg ari.saper lagi ek..abg nazri.si khairul.gila2 laa.
buat suasana x kusam la...

bdw..aku memg burink bila ader d bilikk lepas abis kelas.
kelas tamat kul 5pm..so .aku balik
krohh krohhh.krohhh..
nak kuar mlm aku x der saper plak....
xkan nak join team laki2 la..
depa tu apa lagi joli laa...
nak2 datin TUN( wakak tun muzammil)
sebab ape aku call datin..sebab nak siapkalahkan datin..lambar beno.
aku kejt kat 10 minit..
bayk laa 10 minit.bru mangunn...
apap2 pon..aku nak ucap tima kasih pada tun..sebab dia je kawanaku siang mlm..hehe..siang d kelas nagn lin..mlm duk temana ku mkn....
ader gak nagn kak shima nagn pn aminah.tapi x p saing2...
TQ TUN...

10/11/10
dah ari ke 3...
manyakk gak dah cover..
abis je satu chapter.
wat pre n post test...
mayakk gilaa test..klu x..xdapt la id nanti..heheheh..
semakin rancak blaja..
dalm kelas sgt riuh nagn abg hardy..tapi ari tu abg hardy mai pagi.tg x leh..sebab dah demam..
maybe air-cond kuat kot..aku pon sejukk bedi gak..kurang skit la kelas.
tai still rih..
cikgu kohmala nagn abg radzi yang x lokok kasi ilmu.suapaya kami sama2 lulus..heheh..
cikgu on staff TM gakss....

11/11/10
wahah...masuk hari ke4 ni.aa .half d umah half d kelas...
bukan aku la..tapi yang ader d kelas ..
nak2 [ada yang dah kawen...
antara ayat depa:

abg razali: cepat la cikgu kami nak balik ni... ader keje penting mlm ni
abg hardy: betull tu...byk dah tertunggak ni...haah..mlm jumaat plak tu.
abg ari: haaha....cepat cikgu..shima dah nak balik tu
abg zali: azhar lagi lama..3 bulan tertunggak..
(aku time tu x dapat tahn ketawa)..kakakaakk..

abg ari: oitt atikah.kamu ketawa kenapa?? budak ni..nak kene..
aku: apa???? mana adersaya baca mender ni...
abg ari: ketawa plakkk..betuii la.....manyak yang tagguh ni..nak balik ni..
aku: wahah...sengal2 laa depa ni(dalam ati la)...

aku rasa ptg tu memg riuh la...jeng la klu duk sekitar org dah kawen ni...
klu mkn cam tu la..
aku memg sentsa nagn tun..dan selang 15 minit penuh nagn geng ni..segan gak.aku je pompuan..
cakp meraban.

12/11/10
waa...ari d tunggu tiba jua.
last day...
memg dah mlas nak blaja dah..wakakaka.
otak ingat nak balik...
byk d pelajari.dan aku arap boleh la apply nagn baik masa proses betui2 nanti...wakakak.
kelas tamat dalm jam 1pm..tapi b4 bali..we all kene wat ujian..d mana..
kene proses dr awl samapi akhir...waahhah..dan print screen..xtahann...
atpi sumernya ok alhamdulillah....
sedey gakk..sebab kursus ni dpat kenai ramai lagi..n team ni memg best...

abg hardy, azizul, khairul,abg zali, abg firdaus,azhar, zurul, abg ari, abg nazri,tun n shazlin
pn siti aminah, kak shima, huda, zila,pn halimah, cik azi(exec),linda, noka
cikgu kohmala, cikgu radzi..
thanksss.....mmuahhh..

aku balik dlam kul 5.30pm.kak lang amik..
tpi masa solat d masjid...tayar kete kak lang pancit.langgar paku...pjg gak..nasib x kene tgh jalan...
so ganti tayar barun then p kedai....nasib buka.heheh...
pastu p tesco...n balikk...

well...yang aku nak cita sgt ni...
mlm2 aku d hostel yang agak seremmm tu..a
ku beranikan diri jugak la...
dan paling penting....5 mlm aku d sana..aku x sunyi gak..walupon aku x main tenet dan x kuar.
ader SOMEONE yang always beside me wlpun dia xder d sisi sebenar...
thank u soo muchhhhh...
walupon dia tersgt bz..dia akan pastikan aku x sunyi..
dia bz buat kerja dia tuk presentation sok hari.tapi still setia sms aku...suapaya aku x burink..
dan aku emg x burink denagn dia...
dia ada d mana aku berada..
tu yang penting...
dia x kisah aku ganggu dia dalm keadan dia bz..tapi klu dia terllu bz klu ader nagn bos..dia akan maklum awl..dan aku x kan ganggu...
awkk..
terima kasih sgt2...
huhuhu...


No comments: